Greita paskola nedirbantiemsGreita paskola
Gyvename laikais, kai viskas vyksta didžiuliais tempais. Kiekvieną dieną išrandami nauji gyvenimą turintys palengvinti prietaisai, skelbiami medicininiai ar technologiniai atradimai, gimsta naujos susisiekimo ir bendravimo priemonės, atsiranda galimybių persiųsti reikiamus duomenis per keletą sekundžių net į toliausius žemės kraštus. Palyginus su protėviais, lekiame išprotėjusiu tempu, todėl kiekvieną dieną atliekant vis daugiau darbų, mums lieka vis mažiau laiko sau, todėl vis labiau imame vertinti sprendimus, leidžiančius taupyti mūsų laiką. Viskas, ką naudojame, turime būtų greita, paprasta ir patogu. Turbūt iš viso to gimė finansinis produktas, kuris labai sparčiai išpopuliarėjo ir tapo vartojamas daugelio gyventojų žodyne kone kasdien. Tai yra greita paskola nedirbantiems. Greita, nes sprendimas dėl jos suteikimo priimamas itin greitai, nereikia gaišti laiko keliaujant į banką ar kitą finansinę instituciją, pildant krūvos popierių, laukiant už tokius sprendimus atsakingo komiteto ar pavienių bankų darbuotojų sprendimų. Greita paskola nedirbantiems tapo turbūt populiariausių dabartinių kreditavimo priemonių nuolat skubantiems žmonėms. Tokios paskolos, skirtingais vertinimais, tapo įprastu reiškiniu kone trečdaliui tautiečių. Skubus kreditas daugelį jų gelbėja, kai pritrūksta pinigų reikalingiems pirkiniams, susimokėti už butą ar padengti pamirštą įsiskolinimą. Tai yra panašus finansinis produktas, kaip bankų ar kredito unijų teikiamos vartojamosios paskolos, tik tokia paskola yra trumpalaikė ir pasižymi suteikimo lankstumu. Priešingai nei dalis bankų ar kredito unijų kreditavimo pasiūlymų, ši greita paskola be uzstato.

Greita paskola nedirbantiems gali būti suteikiama telefonu, kaip vadinamoji paskola sms, arba užpildant paraišką internete – tai greita paskola internetu.

Jei bankai ir kredito unijos yra griežtai nustačiusios darbo valandas, kuriomis priimamos paraiškos ir teikiamos paskolos, tai aprašomos įmonės stengiasi, kad ar gyventojų patogumui, ar didesniam pačių įmonių pelningumui, greita paskola visa para būtų prieinama visiems turintiems interneto ryšį. Suteikiama greita paskola internetu nuo 18 metu, dažniausiai dirbantiems ar kitokias pajamas gaunantiems asmenims, neturintiems blogos skolinimosi istorijos, kurią kredito institucijos gali gauti iš centralizuotų finansinių duomenų bazių. Dažna vadinamuosius greitus kreditus išduodanti įmonė, siekdama pritraukti naujų klientų, skelbia, kad gyventojo imama pirma greita paskola be palukanu. Deja, antra ir kitos sekančios paskolos teikiamos jau su nemažomis palūkanomis, nes greitas paskolas teikiančios įmonės pelną gauną būtent nuo palūkanų už trumpam laikotarpiui skolinamus pinigus. 

Greita paskola nedirbantiems yra naudingas sprendimas gyventojams, kurie pritrūksta pinigų retkarčiais, tikslingiems pirkiniams įsigyti ar kompensuoti pragyvenimui reikiamą lėšų trūkumą, atsiradusį dėl, pavyzdžiui, svarbios šventės ar trumpos ligos, bei atsakingai žiūrintiems tiek į skolų grąžinimą, tiek į bendrą kasdieninių finansinių reikalų tvarkymą. Greita paskola yra netinkama pastovių pajamų neturintiems asmenims, kurie tikisi, kad grąžinti paskolai pinigų iš kur nors atsiras, mat paprastai jų neatsiranda, todėl išlaidas reikia griežtai planuoti, o atsakomybės tokiems asmenims dažnai trūksta.

Siekiant susidaryti bendrą vaizdą kas yra greita paskola nedirbantiems ir kokio dydžio yra su šia finansine paslauga susijusi rinka bei įvertinti jos įtaką tiek ekonomikai, tiek vartotojų perkamai galiai, reikia paminėti, kad tokias paskolas teikiančių įmonių yra nemažai, o viešai skelbiamas klientų skaičius siekia šimtus tūkstančių Lietuvos gyventojų. Daliai jų greita paskola yra patogus sprendimas, leidžiantis pragyventi paprastai sunkiausias paskutines dienos iki laukiamo atlyginimo, o daliai kitų, dėl netinkamai įvertintų galimybių laiku grąžinti paskolą su palūkanomis, tai tampa galvos skausmu. Pastaruoju atveju patartina ne bėgti nuo atsakomybės, o nedelsiant susisiekti su greitąją paskolą išdavusia įstaiga ir kartu ieškoti abiems pusėms palankaus paskolos grąžinimo varianto.


Comments are closed.